Verzorgings Tips

Voeten verdienen uw Pedicurebehandeling
U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal ongemakken aan u voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de volgende tips.

Voeten verdienen u aandacht.
U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal ongemakken aan u voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips:

Luister naar u voeten:
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan u voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en een pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Voeten wassen:
Was u voeten met handwarm water en liever niet met zeep.
Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog u voeten na het wassen altijd heel goed af, vooral tussen de tenen en met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen u sokken aan, maar geef u voeten de kans om te drogen. Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van u voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze minimaal op 60 graden.

Voetencreme: 
Ook u voeten hebben baat buh eeb goede vochtregulerende cremé. Breng de cremé aan op de gehele voet, behald tussen de tenen. Bij ieder seizoen en bij ieder huidtype hoort een voetencremé. Vraag u pedicure welke cremé u het best kunt gebruiken?

Voorkom ingegroeide teennagels
Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening - meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Ingroeiende teennagels kunnen ontstaan door slecht passende schoenen, het verkeerd (te kort) knippen van de nagels en door een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en knip ze zeker niet te kort. De hoeken kunt u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om ingroeien te voorkomen. 

Laat kloven behandelen:
Kloven zijn plekken waar de huid gebarsten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven onstaan meestal in de eeltranden aan de hiel als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaakt veroorzaakt door het dragen van slippers of te kleine sandalen. U kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen. Iedere avond u voeten insmeren met cremé en een keer per week vijlen op een droge huid (1 richting op!) doet vaak al wonderen. Mocht er toch een kloof onstaan, laat u dan direct behandelen, dit voorkomt veel pijn en ongemak